RETURNARE PRODUSE

Program: luni-vineri: 9:00 - 17:00

E-mail: office@slei.ro


Dvs aveţi dreptul legal de a returna produsele achizionate fără a preciza motivele in termen de maxim 14 zile de la data in care ati intrat in posesia produselor.

Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

 

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră. In acest scop, aveti la dispozitie formularul standard de retragere de mai jos sau  puteti face orice alta declaratie neechivoca prin care va exprimati decizia de retragere din contract specificand produsele achizitionate (e-mail) iar noi va vom comunica fara intarziere, confirmarea de primire a formularului de retragere.

 

Descarca formular de retragere

 

De la data la care ne-ati comunicat decizia dvs de retragere, aveti la dispozitie maxim 14 zile sa ne transmiteti produsele. Pentru siguranta trasportului produsului pe care doriti sa-l returnati, este necesar sa fie trimis cu optiunea "deschidere la livrare", in caz contrar, nu vom primi produsul. De la data la care intram in posesia produselor va vom returna contravaloarea acestora in maxim 14 zile.

 

 • Produselor returnate care prezinta deteriorari mecanice, fizice si optice, lipsa amblaj original sau ambalaj deteriorat li se vor aplica principiul diminuarii valorii conform prevederilor legale intr-un procent de maxim 30% din valoarea initiala.
 • Va rugam sa verificati integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primiti de la firma de curierat in prezenta curierului si sa cereti intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.
 • Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).
 • Suma aferenta returului se ramburseaza intr-un cont bancar valid (in lei) deschis pe numele titularului de factura, in termen de 14 zile de la intrarea Slei in posesia coletului.
 • Suma de bani aferenta produselor returnate se va restitui ulterior verificarii produselor dupa stabilirea de comun acord a modalitatii de restituire sau conform procedurilor legale.
 • Produsele eligibile pentru retur trebuie sa fie:
 1. usor vandabile
 2. nefolosite/nemontate
 3. in ambalajul original (complet, fara inscrisuri)
 4. insotite de documentatia completa (manuale, cd-uri, stickere, etc), 
  • insotite de cadourile (sigilate) oferite la momentul vanzarii
 • Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, asigura-te ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.
 • Pentru produsele achizitionate online in afara programului de receptie (L-V 9 -17), termenul curge incepand cu prima zi lucratoare.
 • In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta returul produselor si contituirea contravalorii acestora ca avans marfa pentru comenzi viitoare sau de a nu da curs solicitarii de retur.
 • Pentru comenzile care au optiunea de verificare colet nu se mai aproba retur dupa acceptarea coletului.
 • Comenzile de pe Bucuresti si Ilfov care sunt livrate de catre soferul nostru si care au optiunea de verificare a produselor la livrare nu pot fi acceptate retur.


ATENTIE!!!

Nu se accepta pentru retur urmatoarele produse:

 • Produsele pentru igiena personala intima
 • Produsele lichide
 • Cosmeticele desigilate
 • Produsele alimentare (exceptie fac cele care ajung cu ambalajul deteriorat si doar impreuna cu procesul verbal de la curier)
 • Produsele aduse in stoc in urma unei comenzi speciale ferme si a efectuarii platii in avans.
 • Din motive de igiena nu se accepta retur castile care au fost desigilate sau obiecte similare precum periute de dinti electrice etc. .

Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul trebuie să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. Prin urmare, în timpul perioadei de retragere, consumatorul trebuie să mânuiască și să inspecteze bunurile cu grija necesară, NU prin folosirea acestora în scopul în care au fost produse. 

Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării bunurilor.

Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

NOTA BENE!

SLEI isi asuma plata transportului pentru retur daca si numai daca returul se face din culpa. Daca returul se solicita din motive personale, plata transportului returului se va face de catre solicitant!

Cheltuielile de returnare si costurile serviciilor asociate deja executate la momentul livrării și plății comenzii, respectiv costurile de livrare, ramburs, comisioanele bancare și cele pentru plata online vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 de zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de retragere din contract, dar nu înainte de data recepționării bunurilor.

Operatiunile platite prin card nu trebuie sa faca obiectul unei returnari partiale sau totale printr-un alt mijloc de plata.

Ne rezervam dreptul de aplicare a unei penalizari in cazul produselor care nu indeplinesc conditiile mentionate sau cu termen de retur depasit.